Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

 

NBLF-FORUM

Svar på melding
   MELDING
Forfatter Melding: Å KJØRE ELLER IKKE KJØRE?
BTY Det stilles mange "ledende" spørsmål og jeg sitter igjen med et inntrykk av at Per Ole/NBLF med denne artikkelen ønsker å vurdere om vi skal begrense eller slutte å ukjøre på automatiske brannalarmer. Eneste argument for dette synes å være at utrykningskjøring i seg selv er risikofyllt. Som en av mange har jeg selv har kjørt til ganske mange automatiske brannalarmer hvor det har vært reell brann. Har også opplevd tilfeller hvor alarmen direkte har berget liv. Hvis jeg skal vurdere risikoen ved å kjøre utrykning (hører aldri om ulykker) opp mot fordelen med å komme tidlig frem til en brann er svaret gitt. Artikkelen eller NBLFs (hvis artikkelen representerer hva NBLF mener) ønske om debatt i sakens anledning, er totalt feil vei å gå................
SVAR
Forfatter Svar
Dato
 
Per Ole Sivertsen Var nettopp på studietur i Merseyside (Liverpool) hvor dem fortalte at det er slutt på å kjøre på automatiske alarmer. De hadde mye samme begrunnelse som i Amsterdam. Så langt hadde dem positive erfaringer i Liverpool. Det blir spennende å følge utviklingen og det kommer nok helt sikkert flere som kommer til å gjøre det samme.
29.05.2013
 
Ove Stokkeland Interesant tema. Vi kjører helt sikkert for mye i dag. Vi kunne helt sikkert justert oss i forhold til type objekt, risiko og tid på døgnet osv. På dagtid vil jo det meste kunne håndteres av de ansatte selv.
27.12.2012
 
Dag Botnen Alltid interessant å lese erfaringer fra andre land. Uenig med BTY da jeg mener en debatt aldri er feil vei å gå, det er utfallet av debatten som kan bli et feil veivalg.
Ellers må jo utrykningskjøring være forbundet med risiko, hvis ikke skjønner jeg ikke hvorfor vi skal ha 80 timer kurs for å gjøre dette. Det som må diskuteres er hvor stor denne risikoen er i.f.t. risikoen for at liv/verdier går tapt ved brann ved å la være å rykke ut (det er ikke så vanskelig å finne eksempel på ulykker ved utrykningskjøring).
Jeg har tro på en mellomting. Dette kan være "liten utrykning", "utrykning" uten blålys og sirene m.v. Jeg kjenner til noen store brannvesen som allerede har gjort en risikovurdering der de ikke rykker ut automatisk med full styrke. Om dette er riktig vet ikke jeg, men vi må være bevisste på risiko og kost/nytte for alle våre oppdrag
Jeg har ikke svaret og har ikke jobbet særlig med dette. Men debatten ønsker jeg velkommen på NBLF sine sider. Skal også nevnes at NBLF ikke har hatt dette som noen sak og dermed ikke har noe syn på dette i dag.
09.12.2012
 
Per Ole Sivertsen Forstår at spørsmålene kan innlede til debatt og til ettertanke, men i Nederland stilte dem seg slike spørsmål og dem foretok da noen valg på bakgrunn av resultatene. Om vi skal gjøre dette i Norge er vel for tidlig å si og det kan være lurt å vente litt på hvilke erfaringer dem gjør seg i Nederland på sikt. Ellers er det slik at artiklene på NBLF sin nettside ikke trenger å være forbundets offisielle oppfatning slik det står nederst på siden. Nyheten er et resultat av et innlegg på siste FEU-møte. Dette forumet er beregnet til diskusjoner og debatt og alle er velkommen til å delta.
07.12.2012
 
Tilbake til diskusjonssiden
 

Svar på melding
Navn:
E-post:
Melding:
 
Skriv inn de 3 siste (små) bokstavene i det norske alfabetet:
Kontroll:
Skriv inn koden nøyaktig slik du ser den i bildet:
(Cookies må være slått på)
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code [Gi meg ny kode]
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 2.01
Copyright ©2005-2006 Web Wiz Guide
 
 

 



Webredaktør: Marianne Juul

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann